Ibland händer det att man kör fast; det händer även den bäste korsordslösaren. Då kan det vara bra att veta att du inte är ensam och att det finns gott om sajter som kan hjälpa dig på traven.

Vad använder man ett korsordlexikon till?

Oftast är det för att hitta lösningen på en korsordsledtråd eller korsordsnyckel som det också brukar kallas. Många söker direkt på frågan för att hitta en lösning men man kan också välja en annan väg; på många korsordslexikonssajter kan man fylla i de bokstäver som man har lyckats lösa i korsordet och sedan få förslag på ord från en ordlista som kan passa in. Detta leder ofta fram till lösningen, men det kan finnas undantag då till exempel egennamn, orter och liknande ofta inte finns med i ordlistorna som ligger till grund till korsordslösaren.

Vilka korsordslexikon finns det?

Det finns många att välja mellan, här är ett urval av våra favoriter

Krysslexikon.se

Här hjälper besökarna till att lösa aktuella korsordsfrågor och ofta finns det även förklaringar till lösningarna vilket uppskattas då man kanske kan lära sig lite extra till varför en lösning är på ett visst sätt. Det finns också en ”korsordshjälp” där du kan mata in de bokstäver du känner till och få förslag på lösningar.

Ordlista.se

Här kan man hitta svar på många korsordsfrågor bland synonymer och ordförklaringar i ordboken, men det finns även en korsordsavdelning där man kan skicka in egna frågor om du inte hittar det svar du söker.